€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

World Cleanup Day op 21 september bij Center Parcs

Natuur - Laatst gewijzigd op 10 Sep. 2024

World Cleanup Day op 21 september bij Center Parcs

De natuur verdient onze liefdevolle aandacht; het staat tenslotte aan de basis van al het leven op aarde. Helaas zijn onze prachtige stranden, bossen, parken en rivieren nog steeds vervuild door zwerfafval. Daarom doet Center Parcs ook dit jaar mee aan de internationale World Cleanup Day, die op 20 september 2024 plaatsvindt. Steek je handen uit de mouwen met de acties in onze vakantieparken of draag thuis je steentje bij.

 

Misschien merk je het niet elke dag op, maar er ligt ontzettend veel zwerfafval in onze natuur. Dit afval tast niet alleen de leefomgeving en gezondheid van dieren aan, het heeft ook negatieve gevolgen voor ecosystemen en de menselijke gezondheid. Daarom doet Center Parcs elk jaar op de derde zaterdag van september mee aan World Cleanup Day.

 

Op deze dag vragen we samen extra aandacht voor de wereldwijde afvalcrisis en de milieuduurzaamheid. Met de campagneslogan “Make room for Life!” roepen we iedereen op om ons samen in te zetten voor een leefbare omgeving voor toekomstige generaties.


Clean-up activiteiten in onze vakantieparken

Om echt een duurzame impact te maken, is het opruimen van zwerfafval alleen niet genoeg. Gedragsverandering is nodig om de natuur weer in balans te brengen en het leven te laten groeien en bloeien. Daarom zijn er op World Cleanup Day verschillende activiteiten te doen rond het thema milieuvervuiling. Zo verzamelen onze medewerkers en gasten, maar ook lokale bedrijven en clubs, samen zwerfafval tijdens onze clean-ups.

 

Daarnaast organiseren we educatieve wandeltochten onder begeleiding van onze rangers, waarbij deelnemers niet alleen meer leren over de natuur, maar ook helpen met het opruimen van zwerfafval. Deze acties sluiten goed aan bij onze dagelijkse duurzaamheidsinitiatieven voor het beschermen van de natuur. Doe jij ook mee?


Samen maken we een groot verschil

Heb je het gevoel dat jouw ‘werk’ op World Cleanup Day slechts een druppel op een gloeiende plaat is? Absoluut niet! Mensen van over de hele wereld hebben al miljoenen tonnen aan afval opgeruimd. Sinds de oprichting van World Cleanup Day in 2018 hebben meer dan 91 miljoen mensen uit 211 landen al meegedaan. Kun je nagaan wat een impact dit heeft voor de omgeving, dieren en ecosystemen? Jij kunt daaraan een bijdrage leveren. De natuur zal je dankbaar zijn!

 

Doe mee met de acties in onze vakantieparken of draag je steentje bij vanuit jouw eigen woonplaats. Trommel bijvoorbeeld je vrienden en familie op en meld je als vrijwilliger aan bij een lokale clean-up. Of organiseer er zelf één! Niet alleen tijdens World Cleanup Day, maar het hele jaar door valt er van alles te doen om onze omgeving schoon en mooi te houden. Denk aan de volgende dingen:

  • Gooi je afval niet in de natuur, maar netjes in de prullenbak.

  • Vermijd wegwerpplastic en probeer zo min mogelijk afval te produceren.

  • Neem een herbruikbare tas mee naar de winkel en vermijd plastic tasjes.

  • Drink water uit de kraan en gebruik een hervulbare waterfles.

  • Vervang plastic wikkels door lunchboxen, bewaardozen en bijenwasdoekjes.

  • Pak je cadeautjes in met herbruikbaar inpakpapier.

 

Als we ons allemaal aan deze simpele gewoontes houden, maken we samen een groot verschil.