€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

7 tips voor het organiseren van de ultieme picknick

Natuur - 15 Jul. 2024

7 tips voor het organiseren van de ultieme picknick

Wil je een gezellige picknick organiseren voor je dierbaren? Met de juiste voorbereidingen zorg je voor een onvergetelijke dag in de buitenlucht. Ontdek onze handige tips voor het organiseren van de ultieme picknick en bereid je voor op een culinair avontuur. Lees hoe je met een beetje extra moeite de picknick naar een hoger niveau tilt en welke benodigdheden je niet mag missen. Lees snel verder en laat je inspireren!


Tip 1: Kies de juiste hapjes en drankjes

Voor een geslaagde picknick is het slim om te kiezen voor hapjes en drankjes die snel te bereiden zijn en makkelijk te eten zijn. Een mix van hartige en zoete hapjes doet het altijd goed. Het zorgt ervoor dat er voor iedereen iets lekkers tussen zit. Bovendien geeft het een gezellig ‘high tea’-effect. Het delen van verschillende zelfgemaakte lekkernijen versterkt het gevoel van samenzijn. En dat is natuurlijk precies waar het met picknicken om draait!

 

Handzame hapjes, zoals sandwiches, bananenbrood of wraps, zijn ideaal voor een picknick. Net zoals alles op een spies trouwens! Maak bijvoorbeeld fruitspiesjes, pannenkoeken op spiesjes of caprese op spiesjes. Zorg voor voldoende voedzame en gezonde gerechten, zodat je geen dip krijgt en de hele middag van de picknick - en de tijd met je dierbaren - kunt genieten.

Om alles uit deze mooie dag te halen, is het daarom extra belangrijk om voldoende te blijven hydrateren. Neem dus genoeg water en limonade mee. En trakteer iedereen eens op een heerlijk verkoelend waterijsje bij de ijscoman!

 

Benieuwd naar lekkere picknickrecepten? Download hier ons Essence Zomermagazine 

Tip 2: Tref de juiste voorbereidingen voor een ontspannen picknick

Een geslaagde picknick begint eigenlijk al de dag van tevoren. Zet een zomers muziekje op en tref de eerste voorbereidingen voor de picknick van morgen. Gebruik onze handige picknick-checklist en verzamel alle spullen die je nodig hebt. Bereid de hapjes die je van tevoren kunt maken en bewaar alles handig in afgesloten bakjes in de koelkast. Zo hoef je de volgende ochtend alleen de tas of de koelbox in te pakken en stap je zo de deur uit.

 

Zorg ervoor dat je de koelelementen voor de koelbox al een dag van tevoren in de vriezer legt, zodat je kunt genieten van gekoelde drankjes en verse hapjes. Laat vrienden of familie gezellig meehelpen met het bereiden van de hapjes, zo begint de voorpret al voordat de picknick überhaupt is begonnen!

 

Ben je van plan om tot laat op het strand of in het park te blijven? Dan is het handig om een paar mooie lantaarns mee te nemen. Een extra trui komt ook goed van pas als het ‘s avonds afkoelt. En als het zonnig wordt mag de zonnebrandcrème en een goede zonneklep natuurlijk niet ontbreken!


Tip 3: Kies de beste plek voor jouw picknick

Een geslaagde picknick begint bij het kiezen van de juiste locatie. Denk dus goed na over wat je belangrijk vindt en hoe lang je wilt blijven. Wil je bijvoorbeeld in alle rust genieten van de picknick of vind je het juist gezellig om in de buurt van andere mensen te zijn? Dit laatste kan bijvoorbeeld leuk zijn als je kinderen graag nieuwe vriendjes maken.

 

Ook is de bereikbaarheid van de locatie belangrijk, vooral als je veel spullen meeneemt. Zoek naar een locatie met voldoende parkeergelegenheid in de buurt, of een plek waar je je (bak)fiets dichtbij kwijt kunt. Ga je picknicken met kinderen? Check dan even of de plek veilig is. Vermijd water met sterke stroming en check natuurwater op blauwalg.

 

Een goede picknick kun je houden op het strand, in een park of in het bos. Maar ook dicht bij huis zijn er vast leuke plekken te vinden. Nodig je dierbaren bijvoorbeeld uit voor een picknick in je achtertuin of een grasveld in de buurt. Het voordeel is dat je niet ver hoeft te sjouwen met je spullen. Daarnaast kun je gewoon je koelkast gebruiken en heb je een wc tot je beschikking.

 

Als laatste moet je niet vergeten om het weerbericht te checken voordat je vertrekt. Als de zon fel schijnt, is het handig om een plek te kiezen waar je schaduw hebt. Denk aan een park met bomen of een strand met de mogelijkheid om een parasol op te zetten. Zoek juist naar een beschutte plek als het hard gaat waaien.

 

Organiseer een picknick bij Center Parcs

Verblijf je binnenkort bij Center Parcs? In de tuin van je cottage kun je natuurlijk ook een heerlijke picknick organiseren. De schiereilandjes van Parc Sandur lenen zich er ook heel goed voor. Bovendien heeft ieder park zijn eigen ultieme picknickplekken middenin de prachtige natuur. Ontdek de beste picknickplekken van Het Meerdal en de fijnste picknickplekken van De Kempervennen.

 

Tip 4: Steek moeite in de styling

Door een beetje extra moeite te doen voor de styling, zorg je er al snel voor dat jouw picknick uit een tijdschrift lijkt te komen. Om te beginnen maken zelfgemaakte lekkernijen een groot verschil als je ze vergelijkt met kant-en-klare snacks. Ze zorgen voor een huiselijke sfeer op het kleed. Bovendien zijn ze vaak een stuk voedzamer.

 

Weet je wat fijn is? Voor een prachtige presentatie hoef je verder niet eens zoveel moeite te doen. Neem een aantal mooie bakjes, een snijplank en goed bestek mee. Kies voor onbreekbaar en herbruikbaar servies en glaswerk in plaats van wegwerpartikelen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de uitstraling van je picknick.

 

Huisgemaakte hapjes verdienen immers een mooie presentatie. En laten we eerlijk zijn, een glas rosé ziet er toch veel aantrekkelijker uit in een doorzichtig glas dan in een dichte beker?

 

Voeg wat kleur toe aan de picknickmand door een paar theedoeken mee te nemen. Niet alleen geeft het een gezellige uitstraling. Het zorgt er ook voor dat de sandwiches en andere hapjes in de mand wat beschutting krijgen tegen de zon. Vergeet niet om ook vrolijk gekleurde servetten mee te nemen om vette handen te voorkomen.


Tip 5: Zet een stapje extra voor het creëren van de juiste sfeer

Breng de perfecte sfeer tot leven tijdens je picknick door nét dat stapje extra te zetten. Begin met het regelen van leuke muziek; een (opgeladen) draagbare speaker zorgt altijd voor een goede sfeer. Vraag de muziekfanaat in jullie vriendengroep of familie om een goede playlist op te zetten. Of zet de Center Parcs picknick-playlist aan voor een heerlijke zomerse vibe!

 

Maak je picknick extra feestelijk door slingers of lampionnen op te hangen, zelfs als er niemand jarig is. Een dag met je dierbaren mag altijd gevierd worden! Het is ook leuk om ‘een stukje binnen naar buiten te halen’ voor een extra knusse sfeer. Zo zorgen kleurrijke kussentjes bijvoorbeeld voor meer comfort, maar geven ze ook een leuke bohemian sfeer tijdens de picknick.

 

Wil je de picknick romantisch maken? Wacht tot de zon ondergaat en steek een aantal kaarsjes aan. Neem lantaarns mee die afgesloten zijn, zodat de wind ze niet uitblaast (zoals bijvoorbeeld de Friends gift deze zomer!). Of zorg voor een aantal (opgeladen) LED-kaarsen. Dat geeft hetzelfde effect.

 

Tip 6: Zorg voor voldoende vermaak tijdens de picknick

Om er een onvergetelijke picknick van te maken, moet je zorgen voor een goede balans tussen ontspanning en activiteit. Terwijl de één graag tot rust komt met het gezicht in de zon, heeft de ander juist zin in actie en beweging. Als je verschillende spullen meeneemt, vermaakt iedereen zich gemakkelijk de hele dag.

 

Kom jij graag tot rust tijdens de picknickdag? Neem je favoriete roman, een leuk tijdschrift of een puzzelboekje (met pen) mee. Speel een kaartspelletje of luister naar de vogeltjes en het plezier van de kinderen, terwijl je ontspant op het zachte picknickkleed. Even bijtanken.

 

Heb je zin in iets actiefs na al die hapjes en drankjes? Neem een beachtennisset of badmintonspel mee en daag je geliefden uit voor een vriendschappelijk duel. Gooi een frisbee heen en weer terwijl je geniet van de zonnestralen en een briesje. Of speel een klassiek potje voetbal of volleybal.

 

Tip 7: Gebruik de ultieme picknick-checklist voor al jouw benodigdheden

Of je nu een ervaren picknicker bent of je eerste avontuur plant, onze ultieme picknick-checklist helpt je op weg. Van essentiële benodigdheden tot handige extra’s: we hebben alles voor je op een rij gezet. We hebben ook wat extra regels voor je toegevoegd, zodat je de lijst kunt aanvullen als je wilt.

 

Download de checklist en vink stap voor stap af wat je nodig hebt. Zo tref je ontspannen de voorbereidingen voor jouw picknick.

 

Download de Picknick Checklist hier!