€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

De mooiste stranden van Nederland

Natuur - 31 Jul. 2024

De mooiste stranden van Nederland

Als het mooi weer is, dan grijpen we onze kans: op naar het strand! Je weet tenslotte nooit wanneer de zon zich weer laat zien... Ook in de koude maanden zijn we veel op onze Nederlandse stranden te vinden. Lekker uitwaaien aan de kust en lange wandelingen maken, dat doet de mens goed. In dit artikel zetten we de 7 mooiste stranden van Nederland op een rij, van noord naar zuid!

Schiermonnikoog

Het strand van Schiermonnikoog draagt een bijzondere titel, namelijk ‘het breedste strand van Nederland’. Sommige mensen zeggen zelfs dat het strand het breedste is van heel Europa! Het lichte zandstrand met prachtige duinheuvels is een lust voor het oog. En door de breedte van het strand, is er altijd een fijn plekje te vinden. Zelfs op de warmste dagen! Leg je badlaken uit en laat je betoveren door het prachtige uitzicht…

 

Het strand van Schiermonnikoog is ook een van de schoonste van Nederland. Je kunt hier dus optimaal van de schoonheid van de natuur genieten. Spot vogels en zeehonden, die hier een heerlijk leven hebben. Ervaar de kracht van de natuur met een sessie strandzeilen of powerkiten. Of loop de Westerstrandtocht: deze wadlooptocht is geschikt voor het hele gezin, en een ervaring om nooit te vergeten!


Callantsoog

Het strand van Callantsoog staat bij veel mensen hoog op het favorietenlijstje. Heel begrijpelijk, want het 3,5 kilometer lange zandstrand in Noord-Holland ligt er prachtig bij. Het strand en het water wordt erg goed schoongehouden. Vandaar dat de ‘Blauwe Vlag’ er trots in de wind wappert: dit is het kwaliteitskeurmerk voor een schoon en veilig strand. Voor een hapje of drankje kun je terecht in het gezellige dorp.

 

Neem je jouw hond graag mee op jouw stranddag? Goed nieuws: je mag je trouwe viervoeter namelijk meenemen naar het strand van Callantsoog. Tussen 1 oktober en 1 mei mogen honden zelfs loslopen. Zo kunnen jullie lekker samen uitwaaien! Op Callantsoog zijn ook verschillende grote naaktstranden te vinden. Hoe je jouw dag ook wilt invullen, er is voor iedereen een leuk stukje strand te vinden.


Schoorl aan Zee

Als we weer een beetje afdalen op de kaart, komen we terecht op het heerlijke strand van Schoorl aan Zee. Hier kun je in alle rust genieten van de zilte zeelucht, de prachtige natuur en het geluid van de branding. Je vindt hier namelijk geen hordes mensen en drukke strandtenten. Het mooie strand is alleen lopend of op de fiets te bereiken. Ideaal voor iedereen die in alle rust wil opladen aan de kust.

 

Maar de gezelligheid is altijd dichtbij! Als je behoefte hebt aan wat vertier, loop je namelijk zo het centrum van Schoorl in. Hier vind je gezellige restaurants waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Zijn je kinderen nog niet uitgespeeld? Sluit de dag af met een bezoekje aan de Klimduin: een grote zandheuvel waar ze zich helemaal kunnen uitleven. Wie het eerste beneden is!

Zandvoort

Wat ons betreft, is Zandvoort een van de leukste stranden van Nederland. Het heeft namelijk alles: mooie stranden, prachtige duin- en bosgebieden en een breed aanbod aan strandtenten. De badplaats is goed te bereiken met het openbaar vervoer en heeft een aflopend strand, wat handig is voor kinderen. Of je nu houdt van luieren op het strand, wandelen in de natuur of lang tafelen met je dierbaren: het kan hier allemaal.

 

Zin om Zandvoort te ontdekken? Boek je verblijf op Park Zandvoort en overnacht in de duinen of met uitzicht op zee. Loop ‘s ochtends als eerste het strand op en sluit de dag af met een drankje bij zonsondergang. Dat is pas echt vakantie! Wissel je stranddag af met een bezoek aan steden als Haarlem en Amsterdam. Of fiets in een kwartier naar Bloemendaal aan Zee. Daar vind je een oase aan geweldige strandtenten.


Noordwijk aan Zee

Het beste strand in Nederland om je he-le-maal in de watten te laten leggen, is Noordwijk aan Zee. Deze badplaats staat bekend om zijn goede strandtenten en luxe ambiance. Noordwijk aan Zee ligt in het midden van de Nederlandse kust en heeft wel 13 kilometer aan strand. Ook hier wappert de ‘Blauwe Vlag’ in de wind, dus je kunt rekenen op superschone en veilige stranden.

 

Kijk vanaf een strandbedje naar het prachtige uitzicht over zee. Of geniet van urenlang tafelen met je dierbaren, en proost op het leven terwijl de zon ondergaat. Ga je liever iets actiefs doen? Bezoek een van de vele maneges in de buurt en maak een prachtige rit te paard over het strand. Wat een avontuur! Tussen Noordwijk en Katwijk vind je een breed strand, waar je ook heerlijke wandelingen met de hond kunt maken. Tip: er is zelfs een hondenbar te vinden!


Ouddorp

Natuurlijk mag het strand van Ouddorp ook niet in het rijtje van mooiste stranden van Nederland ontbreken! Deze kustplaats ligt op de grens van Zeeland en Zuid-Holland, met kilometers aan brede zandstranden, duinen en heldere zee. Langs het strand vind je vele leuke strandtenten voor een heerlijk hapje en drankje. Zei er iemand mosselen? De stranden zijn schoon en worden erg goed onderhouden.

 

Op warme zomerdagen kan de weg naar Ouddorp druk zijn. Wil jij ‘s ochtends zo het strand op kunnen lopen? Boek dan een heerlijk verblijf bij Port Zélande. Wissel jouw stranddagen af met een dag aan het Grevelingenmeer. Perfect voor een verfrissende plons of het beoefenen van watersporten. Zo valt er voor jong en oud van alles te beleven!

Cadzand-Bad

We sluiten het rijtje van de beste stranden af in de meest zuidelijke badplaats van Nederland: Cadzand-Bad. Natuurliefhebbers, levensgenieters en wandelaars kunnen hun hart hier ophalen. De stranden zijn ruim, goed te bereiken en worden netjes onderhouden. Geniet van het rustige Zeeuwse leven en trakteer jezelf op streekproducten als mosselen, zeekraal en oesters. Aan restaurants geen gebrek!

 

Naast het kilometerslange strand vind je een mooie wandelboulevard, die grenst aan natuurreservaat Het Zwin. Je kunt er goed wandelen en fietsen en genieten van unieke zoutmoerassen en bijzondere flora en fauna. Het is ook een walhalla voor vogelspotters! Is het eb? Dan wandel je over het strand zo naar de mondaine Belgische kustplaats Knokke. Daar voelt het echt als vakantie!

 

Zin gekregen in een vakantie aan zee? Ontdek onze locaties voor een vakantie aan het strand en boek je verblijf. Soms kan een dag aan het strand je ook al een heerlijk vakantiegevoel geven. Gun het jezelf, en kom lekker tot rust.