€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Op vakantie aan het strand bij Center Parcs

Insider tips - 05 Jul. 2024

Op vakantie aan het strand bij Center Parcs

Een vakantie aan het strand biedt ontspanning en avontuur voor jong en oud. Maak een ontspannen strandwandeling, neem een verfrissende duik in zee, luier in de zon, lunch bij een gezellige strandtent en verbreek records met potjes beachtennis in de branding. In dit artikel ontdek je onze vakantieparken aan het strand en de verschillende cottages waar je kunt verblijven.


Welk vakantiepark aan het strand ga jij ontdekken?

Bij Center Parcs kun je kiezen uit 5 vakantieparken die pal aan het strand liggen. In Nederland heb je de keuze uit 3 vakantieparken aan zee: Park Zandvoort, De Eemhof en Port Zélande. Liever naar België? Bij vakantiepark De Haan kun je eindeloos wandelen langs het langste strand van het land. Voor wie de Duitse kustlijn wil verkennen, is vakantiepark Nordseeküste een aanrader.

 

Op onze vakantieparken geniet je eindeloos van plezier en avontuur aan de kust. Maar dat is nog lang niet alles. Binnen een half uur rijden vind je vaak een historische stad, een indrukwekkend museum of een levendig winkelgebied. Iedere locatie biedt haar eigen lokale lekkernijen, zoals verse vis en zeevruchten, waardoor je jouw strandvakantie perfect kunt combineren met het ontdekken van de lokale cultuur.


Optie 1: Vakantiepark Zandvoort

Park Zandvoort biedt een unieke strandbeleving met zijn ligging direct aan het 9 km lange Noordzeestrand en het prachtige duinlandschap als achtertuin. Met bruisende strandtenten en volop mogelijkheden om te zwemmen, surfen, suppen, wandelen en fietsen, is er voor ieder gezin en elke vriendengroep genoeg te beleven.

 

Geniet van een heerlijk ontbijt op je eigen terras van je strandhuisje en duik een paar minuten later al in de verfrissende golven. Zijn jullie na de ochtendduik toe aan wat vertier? Doe een dagtrip naar bruisende steden als Amsterdam en Haarlem, met de trein ben je er zo.

 

Optie 2: Vakantiepark De Eemhof

In het hart van Nederland vind je park De Eemhof in Zeewolde. Het is de ideale plek voor iedereen die gek is van watersport, wandelen en fietsen. Het park ligt aan het strand en is omgeven door het grootste loofbos van West-Europa. Perfect voor lange wandelingen en mooie fietstochten. Misschien komen jullie onderweg zelfs een aantal dieren tegen, zoals damherten, reeën en vogels.

 

Daarnaast stap je zo het strand op en ben je snel bij het Markermeer en het IJsselmeer. Bezoek een gezellige beachclub of waag je aan een leuke watersport, zoals kanovaren, flyboarden, wakeboarden of waterskiën. Het avontuur roept! Combineer de strandvakantie met een bezoekje aan attractiepark Walibi, Aviodrome Lelystad of ga shoppen in Bataviastad.

 

Optie 3: Vakantiepark Port Zélande

Altijd al de Zeeuwse kust willen verkennen? Bij vakantiepark Port Zélande in Ouddorp worden dromen werkelijkheid. Gelegen op de grens van Zuid-Holland en Zeeland, is dit de ideale locatie voor een strandvakantie voor levensgenieters en watersportliefhebbers. Geniet van een verser dan vers pannetje mosselen, terwijl je uitkijkt over een kilometerslang strand. Het leven is goed!

 

Op zoek naar actie? Ontdek watersporten zoals windsurfen, golfsurfen en strandzeilen.

Er zijn ook genoeg bezienswaardigheden te bezoeken in Zuid-Holland en Zeeland. Van het Deltapark Neeltje Jans en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk tot de zeehondenopvang in Stellendam. Voor liefhebbers van historische stadjes zijn Goedereede, Brielle en Zierikzee absolute aanraders.

 

Optie 4: Vakantiepark De Haan

Bij Park De Haan in België geniet je van het beste van 2 werelden: ontspanning aan het strand en het culturele stadsleven. Het park ligt op één van de mooiste plekken aan de Belgische kustlijn. Dé plek voor ontspanning en watersporten, zoals suppen, waterskiën en kitesurfen. Langs de gezellige boulevard vind je veel leuke restaurants en bars. Proost op het goede leven!

 

Op een half uurtje rijden vind je prachtige plaatsen. Zo kun je het historische Brugge verkennen, bekend om zijn grachten en architectuur. Ook de mondaine badplaats Knokke met zijn exclusieve winkels en mooie stranden ligt binnen handbereik. En niet te vergeten: het bruisende Oostende, beroemd om zijn levendige sfeer en lange boulevard langs de zee.

 

Optie 5: Vakantiepark Nordseeküste

Wist je dat je ook een geweldige strandvakantie kunt beleven in Duitsland? De kustlijn mag dan niet lang zijn, maar Park Nordseeküste aan de Waddenzee is een verborgen parel om te ontdekken! Het park ligt direct aan het Friesenstrand, dé locatie om heerlijk te zwemmen, zandkastelen te bouwen en allerlei watersporten te doen. Sluit je dag af met een lekker ijsje op de gezellige boulevard.

 

Wat deze locatie extra bijzonder maakt, is de mogelijkheid om te wadlopen. Verken het unieke landschap tijdens een tocht over de zeebodem. Een ervaring die je absoluut niet mag missen tijdens je verblijf. Voor cultuurliefhebbers liggen het historische Bremen en het leuke Bremerhaven binnen handbereik.


 

Voor welke cottage aan het strand kies jij?

Zoek je naar een strandhuisje op een vakantiepark waarbij je bijna de zee kunt horen vanuit je bed? Op onze parken kun je verschillende cottages aan het strand huren. Zo vind je er cottages met 3 luxeniveaus: Comfort, Premium en VIP. Daarnaast hebben we ook bijzondere strandhuisjes waar je kunt verblijven.

Onze cottages aan het strand met 3 luxeniveaus

Het uitkiezen van je verblijf is net zo belangrijk als het uitkiezen van de locatie van je strandvakantie. Je brengt er heel wat tijd door met je familie of vrienden. Ontbijten, spelletjes spelen, de dag afsluiten met prachtig uitzicht… Het is dus belangrijk dat je je er thuis voelt, en dat het van alle gemakken voorzien is.

 

Bij Center Parcs heb je de keuze uit vakantiehuizen op 3 luxeniveaus. Elke cottage voldoet aan een hoge standaard en is smaakvol ingericht, met oog voor de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Klaar om te ontwaken met een verfrissende zeebries en in slaap te vallen met het geluid van kabbelende golven?

  • Comfort cottage: Comfortabele bedden, een uitgebreid ingerichte keuken en een luxe badkamer. Inclusief privéterras voor fijne dagen tafelen in de buitenlucht.

  • Premium cottage: Hier krijg je nog een tikje meer luxe. De bedden zijn al opgemaakt bij aankomst, je hebt een extra tv en de keuken heeft echt alles wat je nodig hebt.

  • VIP cottage: Biedt ultieme luxe met een super-de-luxe badkamer en extra services zoals opgemaakte bedden, een handdoekenpakket en een eigen sauna. Hier geniet je van extra comfort en verwennerij tijdens je verblijf.


Bijzondere vakantiehuizen aan het strand

Daarnaast kun je ook kiezen voor het huren van een bijzondere accommodatie aan het strand. Bij Park Zandvoort kun je bijvoorbeeld een vintage Beach Chilla huren. Dit strandhuis heeft een retro-busje als stapelbed, een plek voor een kampvuur en een groot speelhuis in de tuin. Of overnacht in een hotelkamer met zeezicht: daar krijg je toch nooit genoeg van?

 

Bij Port Zélande kun je kiezen voor een avontuurlijke Lodgetent vlak bij zee. Hier combineer je de vrijheid van kamperen met het comfort van een cottage. Of kies voor een comfortabel appartement om rustig bij te komen na een fijne stranddag. Bij Park De Haan kun je ook een VIP Lakeside cottage boeken, met een prachtig uitzicht over het meer. Bij Park Nordseeküste en De Eemhof heb je ook keuze genoeg.



Kun je niet wachten om te ontbijten op het privéterras van je cottage aan het strand? Om in de sauna te duiken van je VIP cottage na een actieve dag watersporten? Of om de dag op je hotelkamer af te sluiten met een goed glas wijn, terwijl jullie de zon in de golven zien zakken? Boek je verblijf bij Center Parcs en tel de dagen af tot het zover is…