€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Tips voor een regenachtige dag bij Center Parcs

Activiteiten en Entertainment - 18 Sep. 2024

Tips voor een regenachtige dag bij Center Parcs

Heb je een paar dagen weg gepland op één van onze parken, of denk je eraan om een dagje langs te komen? Bij Center Parcs hoef je je geen zorgen te maken over het weer. Er zijn namelijk genoeg leuke indoor activiteiten te doen tussen de palmbomen. Je plannen kunnen dus nooit in het water vallen! In dit artikel lees je onze tips voor een regenachtige dag bij Center Parcs.

Tip 1: Ontdek de Market Dome

Had je je zó verheugd op een zonnig terras met een koud drankje in de hand? Houd dat gevoel dan vooral vast, want in de Market Dome waan je je in tropisch oord! Terwijl het buiten regent, zit jij tussen de palmbomen in een aangenaam temperatuurtje bij één van de leuke restaurants en cafés. Helemaal tot rust gekomen? Struin dan ook eens langs de fashionstore en souvenirwinkel.

 

Tip 2: Zwem in de Aqua Mundo

Het water van buiten vermijd je liever vandaag. Maar wat dacht je van een plons in de Aqua Mundo? Klinkt heerlijk, toch? Bedwing samen de leukste glijbanen, spetter met de kleintjes in het kinderbad en laat je gedachten wegdrijven op het ritme van de golven. Avontuur en ontspanning gaan hier hand in hand! In de Aqua Mundo ben je echt even helemaal weg.

 

Tip 3: Daag elkaar uit in de Action Factory

Zijn jullie wel in voor een uitdaging? Stap dan de Action Factory binnen. Neem het tegen elkaar op tijdens een spannend potje Minigolf, of los raadsels op in de Escape Room. Leuk voor jong en oud! Geen last van hoogtevrees? Op een aantal van onze parken vind je een indoor klimmuur. Perfect om de actie op te zoeken!

 

Blijf je toch liever met beide benen op de grond? Kom dan een kijkje nemen bij Gametown. Voor de kleintjes is er trouwens ook genoeg te beleven. Er staan daar trampolines en elektrische mini-cars voor ze klaar. Of huur een bowlingbaan voor een gezellig potje bowlen! Het zou zomaar kunnen dat deze regenachtige dag de leukste van de vakantie wordt.

Tip 4: Neem de tijd om extra lang te tafelen

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Als het slecht weer is, heb je een excuus om extra lang te tafelen met je dierbaren. Slaap lekker lang uit en geniet van een uitgebreid(e) ontbijt of brunch bij je cottage. Haal verse broodjes bij de warme bakker, of maak het jezelf gemakkelijk en bestel een Lazy Breakfast met broodjes, hartig en zoet beleg, eitjes en sinaasappelsap. Als dat geen goed begin van je dag is…

 

Houd je pyjama lekker aan en speel spelletjes in je cottage. Echt even tijd voor elkaar. Ga later op de dag langs bij één van de gezellige cafés voor een hapje en een borrel, of reserveer een tafeltje voor een diner onder de palmbomen. Liever thuisblijven? Je kunt eten afhalen, maar ook je diner laten bezorgen in de cottage. Kies voor gourmetten, fonduen of barbecueën, of houd een pizza-avond!

 

Tip 5: Ga op ontdekkingstocht met de kids

In het indoor speelparadijs BALUBA kunnen kleintjes zich helemaal uitleven. De overdekte speeltuin staat vol met klimrekken, glijbanen, trampolines, bouwblokken en nog veel meer. Ook aan de kleine ontdekkingsreizigers is gedacht. Weer of geen weer, de Discovery Bay in de Vossemeren is een groot speelparadijs voor de piraten onder ons!

 

Ben je in voor meer uitdaging? Beleef de High Adventure Experience in de Discovery Bay. Of ontdek de Jungle Dome in het Heijderbos: een overdekt stukje tropen waar je kletterende watervallen, wiebelende touwbruggen en meer dan 40 exotische diersoorten en 250 tropische planten tegenkomt. De kids kunnen ook wat leren over het behoud van het oerwoud in de Jungle Expedition.

Tip 6: Maak een boswandeling terwijl het regent (ja, juist nu!)

Maak ook eens een lange boswandeling terwijl het regent. Vul je longen met de geur van mos, bladeren, planten en regen op de grond. Deze geur wordt ‘petrichor’ genoemd en kan zelfs helpen stress te verminderen. Ook heeft het bos een hogere zuurstofconcentratie na een regenbui. Dus pak je regenlaarzen en paraplu en ga aan de wandel. Je kinderen vermaken zich ook prima met het stampen in de plassen!


Kun je niet wachten om een regenachtige dag bij Center Parcs door te brengen? Boek jouw verblijf in de herfst of in een ander seizoen en geniet van een heerlijke vakantie. Liever een dagje langskomen op één van onze parken? Dat kan ook. Boek hier jouw dagje Center Parcs voor een onvergetelijke dag samen.